Načrt dela društva in sekcij v letu 2024

Načrt dela društva in sekcij v letu 2024 2024-03-19T10:15:00+02:00 Načrt dela društva in sekcij v letu 2024

Na Zboru članov 15. 3. 2024, smo predstavili poročila o delu v letu 2023 ter načrte za leto 2024. Predstavljamo vam kaj vse načrtujemo v letošnjem letu in če ima kdo še kakšen dodaten predlog, ga bomo z veseljem obravnavali na Izvršnem odboru društva. V kolikor bo predlog sprejemljiv, ga vključimo med naše letošnje aktivnosti.

V letu 2024 bomo nadaljevali z že uveljavljenimi nalogami iz preteklih let. Razen aktivnosti v aprilu (mednarodno modelarsko tekmovanje) in juniju (sodelovanje na krajevni prireditvi), bomo večino aktivnosti izvedli v poznih poletnih in jesenskih dneh.

Pomembni osnovi za naše delo sta razpisa AMZS in občine Zagorje.  Na razpisu AMZS bomo v okviru programa Članstva organizirali skupno prireditev s Športnim društvom, Turističnim društvom in KS Izlake. Predviden termin izvedbe je junij 2024. V kolikor bomo našli partnerja (donatorja), bomo v okviru Varne mobilnosti predali odsevne paketke  vrtcu Kekec in Osnovni šoli Ivana Kavčiča na Izlakah ter Mlinšah.  

Sodelovali bomo v v akciji »Še 365 dni«, ki jo vsako leto organizira Avto moto zveza Slovenije. Ob začetku šolskega leta sodelujemo v preventivni akciji, ki jo koordiniramo z občinskim Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Preventivna akcija bo ob pričetku šolskega leta, ko bodo naši prostovoljci poskrbeli, da bodo šolarji varnejši na cesti in na šolskih poteh. V ta namen bomo postavili silhueti Anjo in Marka na Izlakah, Mlinšah in Vidrgi ter triopane v Orehovici in enega v Polšini.

Načrtujemo tudi več aktivnosti za  boljšo vidnosti pešcev v pogojih zmanjšane vidljivosti.

Druženje na strokovni ekskurziji in piknik sta predvidena za drugo polovico leta 2024.

Načrt dela sekcij AMD Izlake:

Modelarska sekcija v letu 2024

Jaro in Romana načrtujeta udeležbo na dveh mednarodnih modelarskih tekmovanjih in sicer:
- modelarsko tekmovanje Margionara v Italiji in 
- SAW  tekma v Münchnu, Nemčija.

 

MK AMD Izlake v letu 2024

- pogostitev članov in članic MK AMD Izlake,
- naročilo in izdelava funkcijskih majic z logotipom kluba,
- izvedba potopisa po Turčiji,
- udeležba na Zasavski budnici 2024,
- udeležba na moto zborih po Sloveniji in okolici,
- izvedba moto ture Korzika 2024,
- izvedba otvoritvene in zaključne vožnje za člane kluba,
- obisk kolegov motoristov v Avstriji,
- Moto golaž party in
- priprava potopisov iz zanimivejših potovanj 

Aktivno bomo sodelovali s spletnimi časopisi ter lokalno televizijo ETV HD. Na naši spletni in FB strani bomo objavljali zapise o našem delu ter napotke za prometno varnost vseh udeležencev v prometu.