Anja in Marko srečali bodoči prvošolki

Anja in Marko srečali bodoči prvošolki 2023-08-29T20:42:00+02:00 Anja in Marko srečali bodoči prvošolki

Maskoti AMZS Anja in Marko sta danes najavili skorajšnji začetek šole in s tem povečano število otrok in šolarje v prometu. Maskoti sta se na Izlakah sprehodili preko prehodov za pešce, se ustavili na obeh avtobusnih postajališčih ter prehodili pločnike v bližini šole.

K nam sta prispeli ob 12.30 uri.  To je ura, ko čez celo šolsko leto na cesti srečamo največ šolarjev, ki se peš ali z avtobusi odpravijo domov. Vendar sploh ni pomembno koliko je ura, saj so otroci in šolarji cel dan in celo leto  prisotni na prometnih poteh. Lahko so peš, z rolerji, na skirojih in kolesih, so potniki v avtomobilih in skrb nas vseh je, da je bo njihova pot varna in srečna.

Akcija Avto moto zveze Slovenije, "Še 365 dni" , poteka že osmo leto in vsa ta leta tudi na Izlakah. Vozniki in voznice radi pomahajo, se nasmejijo, potrobijo. Maskoti sporočata, da  bodo namesto njiju na pločnikih in prometnih poteh kmalu srečevali šolarje, saj nosita tablo "Še -- dni". Prijazen videz maskot očara tudi otroke, ki najprej z varne razdalje spremljajo, nato pa stečejo k njima in ju objamejo.

Vsem želimo varno in srečno vožnjo šolarjem pa varno pot v šolo in domov.