Znanje rešuje življenje/obnovitveni tečaj prve pomoči 2022

Znanje rešuje življenje/obnovitveni tečaj prve pomoči 2022 2022-09-19T22:11:00+02:00

Brezplačni obnovitveni tečaj prve pomoči smo pripravili skupaj z AMZS, območnim združenjem Rdečega križa Zagorje.

Avto-moto zveza Slovenije je v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije (RKS) izvedla brezplačne obnovitvene tečaje prve pomoči za voznike z daljšim vozniških stažem (15 ali več let).

Na Izlakah smo medse lahko povabili 30 članov, prijava na tečaj je bila mogoča preko spletne strani AMZS. Tečaj smo organizirali skupaj z go. Štefko Suša, sekretarko območne enote Rdečega križa v Zagorju , vodil pa ga je  dr.  Franc Novak. Sklepna ugotovitev tečaja je, da bi lahko podobne tečaje organizirali bolj pogosto ter da je dr. Novak odlično predstavil področja nudenja prve medicinske pomoči s posebnim poudarkom na oživljanju brez in z uporabo avtomatskega defibrilatorja. Opozoril je na vrsto napak in težav, ki se jim lahko izognemo v kolikor pozamo postopke oživljanja in nujne medicinske oskrbe poškodovancev. Zahvaljujemo se dr. Novaku, ge. Suša, AMZSju ter vsem, ki ste sodelovali na tečaju. Upamo, da bomo podoben tečaj lahko organizirali še kdaj.